egyén - párkapcsolat - család

     
 

 
 

Amivel örömmel foglalkozom:

Párkapcsolatok és társas viszonyok belső erőforrásainak feltárása. Az ily módon gazdagított kapcsolatrendszerben már könnyű javítani az életminőséget és megállítani a pszichoszomatikus tünetképzést.


Sokáig „matekos” voltam. Nagy erőforrásom ez a megközelítés: értem a vonal és az egyenes, a pont és a pötty viszonyát.
Szemléletet adok kézi vezérlés helyett. Sokat küzdöttem önmagammal, amíg eljutottam ide. Aki hozzám fordul, megóvom mások minősítésétől, megtanítom az eredeti jószándék megkeresésére. Miután sikeresen megoldottunk egy (párkapcsolati) problémát, saját élménye alapján képes lesz másoknál is feltárni az erőforrásokat, segíteni kialakítani a jövőképet és elindulni velük ezen az úton.
Saját élményük alapján sokan vesznek részt mentorképzésben. Akik "amatőrök" maradnak, szintén hatékonyan alkalmazzák a szemléletet, amit nálunk kaptak.
Zelkával együtt azért tudunk minőségileg hatékonyabban dolgozni, mint külön-külön, mert a terápiában mindketten más-más szerepet viszünk, más-más területre figyelünk. Együttműködésünket a legjobban talán a 2007 novemberi Mesterkurzus előadás mutatja: Boldogtalan kapcsolatok - döntés, felelősség, gyávaság.
Párkapcsolati terápiánkban kialakítottuk a hokedli modellt, melyre alapozva könnyebben megérthetők és hatékonyabban kezelhetők olyan nehéz helyzetek is, mint a harmadik felbukkanása vagy az érzelmi eltávolodás.
Azért fontos a szemlélet hangsúlyozása, mert ez teszi lehetővé hatékony munkámat. Amúgy átlagos műveltségű, közepes intelligenciájú gyarló ember vagyok, büszke rá, hogy mégis okos és sikeres emberekkel dolgozhatok.

 

Mesterkurzus publikációk:

- Hová tűnt a nyugalom?
- Gyors élet, lassú halál?
- A jó, a rossz és a lehetséges
- A test és a lélek átszabása
- Mese, üveggolyó, klaviatúra
- Mostohák pedig vannak
- Nők, karrier, férfiak
- A kapzsiság rendszertana
- Fejezetcímek a sorskönyvből
- Mesterek, tanítók, lelki vezetők ma
- Nagyszerű nők, gyönyörű férfiak?
- Őszinte álarcok

 

 
 

 
 
 

 
 
 
kezdőlap - párkapcsolat gazdagítás, házasság terápia - családpszichológia, gyermek rendelés
egyéni konzultáció - előadások, képzések - könyvek, médiaszereplés - **
Baktay Zelka - Baktay Miklós -Szabó Ágnes