egyén - párkapcsolat - család

     
 

 
 
Amivel foglalkozom:

- Kamaszok problémái
- Fiatal felnőttek válságai
- Érett felnőttek és idősek gondjai
- Egyéni, párkapcsolati és családi válsághelyzetek
- Szülő-gyermek kapcsolati problémák
- Házastársi kapcsolati nehézségek

 

Szemléletem, szakmai életutam:

Az ELTE TTK-n biológia-kémia tanári, majd humánökológia szakot végeztem. 25 éve tanítok, öt osztályt kísértem el az érettségiig. 2007 nyarától vagyok mentor, 2008 nyarától a mentorképzés tanfolyamvezetője.
Két felnőtt lányom van.
Életemben voltak válságok és krízisek. Később kiderült, tanultam belőlük. Válságaim idején fokozott közlési vágy munkált bennem, beszélni, értelmezni, okokat keresni vágytam, persze megértő hallgatóság füle hallatára. Mondanivalóm elapadhatatlanul áradt, mint egy folyó. Hivatásos segítőim figyelmesen, barátaim egy idő után inkább már csak együttérzően hallgattak.
Most már tudom, ez fontos szakasz, másoknak is, más helyzetekben is igénye ez a "sokbeszéd". Hasznosak a belső monológok is (én például kutyasétáltatás közben folytatok virtuális dialógusokat), de saját megismerési folyamatunkat segíti a megértetni vágyás. Van képességem erre a meghallgatásra, az elfogadásra.
Az engem felkeresőknek figyelmemet tudom felajánlani, és azt, hogy áradó mondanivalójuk számára meder leszek. Jól ismerem a kamaszok, a fiatal felnőttek élethelyzetét, és a szülői oldalról megfogalmazott problémákat is.

Szeretettel várom mindazokat, akik bizalmat éreznek irántam

 

 
 

 
 
 

 
 
 
kezdőlap - párkapcsolat gazdagítás, házasság terápia - családpszichológia, gyermek rendelés
egyéni konzultáció - előadások, képzések - könyvek, médiaszereplés - **
Baktay Zelka - Baktay Miklós -Szabó Ágnes