egyén - párkapcsolat - család

     
 

 
Szülők egymás közt

A foglalkozás-sorozatot azoknak a szülőknek ajánljuk, akik igénylik gyermekük folyamatos közelségét, ám már vágynak felnőtt társaságra is.
A gyerekek asszisztensünk vigyázó szemei előtt gőgicsélnek, gügyögnek, tipegnek, totyognak, szaladgálnak vagy zugot építenek. Mi, szülők, arról beszélgetünk az Élményforrás Ház meghitt derűjében, hogyan is lehetnénk elég jó szülők.
Az elég jó szülőség fontos mozzanata a kiegyensúlyozott párkapcsolat, márpedig gyermek születése a család egészére mélyen kiható változásokat hoz magával: a kisbaba kielégíti az anya érintés-igényét, elvonja a megélhetés területéről, ahol az apa kezd fokozott aktivitásba, így a társas dimenzióban is ő képviseli a családot. A nagyszülők is keresik új szerepüket, a helyzet előhozza emlékeiket, saját szülői attitűdjeiket, saját nagyszüleik viselkedésformáit, így generációk viselkedését kell összhangba hozni. A megoldás keresését hátráltatja a társadalom elvárása, amely a „boldog szülők” homlokzat felhúzását támogatja.
Az új egyensúly megtaláláshoz nyújtunk fórumot és szakmai vezetést.

Szemléletünket, szakmai hozzáállásunkat részletesebben is megismerheti a Női szemmel című m1 magazin Jó édesanya vagyok-e? című adásából, melynek vendége Zelka volt.


Jelentkezés rövid bemutatkozással: info@kapcsolatgazdagitas.hu

 

 
 
 

 
 
 kezdőlap - párkapcsolat gazdagítás, házasság terápia - családpszichológia, gyermek rendelés
egyéni konzultáció - előadások, képzések - könyvek, médiaszereplés
- **
Baktay Zelka - Baktay Miklós - Szabó Ágnes