Kipróbáljuk a halastavunkat :-)

 

 

Petyka lovag


Péter meséi

 

Szakmai oldalunk a www.pszichológusok.hu

Baktay Zelka életrajzát itt, Baktay Miklósét pedig itt találod meg.
Már elolvashatod Zelka Pszichoteszt értékelését és Miklós Pszichogramját is.
Ha érdekel saját magad, valamelyik szeretted vagy netán ellenséged, próbáld ki Te is a Pszichotesztet!

Baktay Péter Pál 2003. január ötödikén, vasárnap született, ezüstkanállal a szájában.

Baktay Júlia Lilla (Lili) 2005. január másodikán, vasárnap született. Ezüstkanál nélkül is édesen aludt.

Péter és Lili nagyon jó testvérek, hamar egymásra hangolódtak. Először Péter tologatta Lilit, de mára már Lili figyeli és követi a bátyját - néha még a lehetetlent is megpróbálja. A sikerről rajtunk kívül a képek tanúskodnak - no és Péter rajzai. Mindketten szeretnek mondókázni, énekelni, táncolni, forogni, játszani.

Január első vasárnapján ünnepeljük Péter és Lili születésnapját. Ha a fenti lovagra kattintasz, beenged a legutóbbi bulira, de csak egy kis türelem, és máris itt a következő...

Otthonunk térképe Péter szemével (vigyázat, belefeledkezel!) és az első családi alkotásunk.

Galiba nevű belga juhászkutyánk szintén páratlan év januárjában született: 2001. január 22.-én. Teljes nevét és felmenőit megismerheted törzskönyvéből.

Eseteink - Páratlan párkapcsolatok című könyvünk 2007 őszén jelent meg a Saxum gondozásában. Kapható a nagyobb könyvesbboltokban, de itt is olvasható belőle néhány részlet, melyben Petyka és Lili szerepel: Baba a létrán, Hogy tanul a jó pap?, Az ész egyetemes eszköz.
Bodor Virággal érdemben beszélgettünk az Eseteink könyvről. Ide kattintva meghallgathatod.

A "Hogyan jöttünk ki jól?" című könyv 2008 elején került a könyvesboltok polcaira. A kerettörténetet a kilencvenes Lali bácsi és a nyolcvanas Juli néni párkapcsolata adja és párkapcsolati krízisekről szól.

Legújabb kötetünk, a "Szeretők" magyarul is elkészült és 2009-ben a könyvhéten volt először kapható. A német siker után a magyar kiadás is elérhető.

Idén a Szülők válófélben kötettel foglalkozunk, mely azoknak segít,akik úgy látják, házasságuk helyrehozhatatlanul megromlott, de a szülői szerepüket továbbra is fontosnak érzik.

Aranyhaj című mesénk hangoskönyv formában jelenik meg hamarosan - remekül halad a munka. Egyelőre a mi titkunk, ki lesz az előadó, de annyit már most elárulhatunk: kellemes meglepetést okoz majd.

Hasonlók a terveink a Pánó mesékkel, amit Péter és Lili esténként máris cd-ről hallgat.

Készülünk az Életút elektronikus kiadására is. A nyomatott változatból még van néhány példány, ha rendelni szeretnél, igyekezz! Addig is lehetőséged van, hogy itt beleolvass.

Miklós Mesterkurzus előadásának szövege a Kényszerek fogságában - A panaszkodó ember című kötetben olvasható, de heti rendszerességgel készült rövidebb tanulmányai miatt is érdemes olvasgatni itt. Zelka Az önmagát kereső ember - Bűntudat és feloldozás című kötetbe írt.
A legutóbbi előadás témája: Boldogtalan kapcsolatok: döntés, felelősség, gyávaság volt. Az előadás szövege az Élet dolgai sorozat kötetében olvasható.

A horkolás - Hogyan szabaduljunk meg tőle vagy hogyan éljünk vele együtt? című könyvünk a nagyobb könyvesboltokban kapható. Horkolásterápiára egyénileg vagy párban lehet jelentkezni. Telefon: 219 3498, Mobil: 06 20 961 9431.

Fogyás lelki segítséggel programunk eddigi legnagyobb sikere Zoltán, aki egy év alatt 26 kilót fogyott és súlyát már másfél éve tartja. Fogyikönyvünkből itt olvashatsz részletet. Lehetőség van egyéni és csoportos foglalkozásra. Telefon: 219 3498, Mobil: 06 70 282 3973.

Zelka 10 év után végre feladta a közalkalmazottságát mind ELTÉ-n, mind a Károli Egyetemen. Munkaidőben most már teljes erejével a saját projektjeink megvalósításán dolgozik. Miklós ugyanezért csak az ELTÉ-n vállalt idén órákat.

A szabadság termékei többek között a közösen készített képek. Zelka rajzolta, Miklós pedig megfestette őket. A technikát vinorellnek hívjuk, a képeket pedig ételképeknek, mert élelmiszerekből készülnek. Van köztük tündér és rédnüt, tájkép és vidám szkeccs is. Néha az alma dominál, máskor a szilva. Sőt, a Ligetben szedtünk tintagombát is, belőle készült az esőtündér. Eredetileg persze bort használtunk, innen a vinorell név: a különböző mértékben beszáradt vörösborok adták a színeket a borcímkékhez. Villányi rokonaink pincészete ihletett meg bennünket.

Miklós baráti kérésre két cikket is írt egy új lapba. A tulajnak nem tetszettek. Nem is fizeti ki. Sebaj, így végre teljes terjedelemben közreadhatunk tőle is cikkeket. Az egyik a pókfonálról szól, ami a világ legerősebb szála. A másik egy kicsit mesésebb.

Zelka Ph.D. disszertációjának népszerű feldolgozását Hajbeszéd címen kezdtük. A kötet arról szól, mi mindent üzen a haj az emberek közötti kommunikációban. A disszertáció téziseit letöltheted dokumentum formában.

A Tapsis mesekönyvek megint kaphatók teljes választékban, mert ismét megjelent az első kötet is. Íme egy szemelvény az újabb kalandokból, melyhez világ-játék is készült.

Miklós novella-regénye egyelőre fiókban pihen. Egyenként jelengetnek meg belőle írások, de az egész kiadása még mindig túlságosan kemény dió. Olvass bele, hátha lesz ötleted.

Galiba továbbra is gyakorolja a mentőkutya kiképzésben tanultakat. Vízből már az első nyarán kihúzott bennünket, romon és erdőben egyaránt ügyesen keres. Kedvenc helye mindig a Népliget marad, de ha a szomszédos erdőben bújsz el, akkor is boldogan utánad ered, és amikor megtalál, ugat. Már két vizsgát letett, CACIB-ot is nyert, de a legnagyobb értéke mégis a családcentrikussága: kiváló anyuka és gyerekbarát kutya.
Galibának 2006. november 15-én kölykei születtek, L'enfant du Galiba családnéven. A kiskutyák már mind gazdit találtak, de a képeiket és jóhírüket büszkén őrizzük: íme a januáriak, a februáriak és a márciusban készültek.

Mióta lefordítottuk a Szemelvények az amerikai múzeumpedagógia szakirodalmából című kötetet, egyre szorosabb a kapcsolatunk a múzeumpedagógus képzéssel: kommunikációelméleti szemináriumokat tartunk és a Master képzés összeállításában is aktívan közreműködtünk. És persze továbbra is szívesen fordítunk.

A szeptember 11-ről szóló könyvünk alapvető tézisei nem sokat változtak, amióta közreadtuk őket. Tíz nappal később megírtuk, hogyan szerveződött a dolog. Most jó apropóra várunk a kiadással, arra, hogy a történelem pontot tegyen erre a mondatra. Legalábbis egy vesszőt.

Gulliver, a Bejárható Emberi Test, Miklós szabadalma, aki ez ügyben érdeklődik, őt keresse! Mobilszáma: 06 20 961 9431.

 

Szakmai oldalunk a www.pszichológusok.hu.

 

Tárhely: Hunet Kft.